Nákupní slovník vol. 5

Sjednocení terminologie a výklady jednotlivých pojmů doplněné o konkrétní zkušenosti a přístupy mnoha expertů napříč Evropou a obory zmnohonásobí přidanou hodnotu tohoto výkladového manuálu.

Digital Transformation GEP & ASAHI

Ivana Ondruchova’s guests, Tomas Veit (ASAHI) and Franck Capron (GEP), will discuss digitization in one of the largest source-to-pay systems.

S děkanem VŠB-TUO o vzdělávání

Rozhovor Ivy Šulákové s Vojtou Spáčilem, děkanem Ekonomické fakulty VŠB-TUO a Milanem Kaplanem o možnostech a příležitostech vzdělávání nákupu a o vzniku myšlenky semestrálního kurzu DIGITÁLNÍ NÁKUPNÍ TÝM.

Zdravotnictví a veřejné zakázky

Zdravotnictví je určitým způsobem specifický segment, kde nákupy jsou občas velmi problematické. Jak je to s dodavateli? Není to občas boj Davida a Goliáše aneb kdo vyhraje, zadavatel který ví co potřebuje nebo dodavatel, který potřebuje prodat?

BIG DATA & procurement

Nastává situace, kdy se hledá způsob, jak rychle a logicky strukturovat firemní data, aby mohla sloužit pro zvýšení přesnosti a správnosti nákupních a dalších manažerských rozhodnutí.

Buying plastic materials – tips & tricks

Global sourcing, determining requirements of the industry and/or the customer. Do we need one material for the same OEM projects on different continents? Tool compounding.

Nákupní slovník vol. 7

Nákupní slovník mapuje pojmy nákupu a reflektuje je ze strany praxe. Je zde příležitost poučit se z chyb druhých a také následovat trendy.