Spouštíme katalog! #8 Tečka za katalogy

Implementace procesu katalogového nákupu je projektem, ve kterém se musíme zabývat analýzou a zodpovězením otázek, které nám umožní zvolit nejen optimální nástroj pro katalogové nákupní procesy, ale i nastavit optimální procesy schvalování a reportingu spendu. Musíme být také připraveni na odpor ke změně a umět správně komunikovat její přínosy.

Spouštíme katalog! #7 Reporting katalogů

V předchozích dílech webináře jsme se seznámili s typy katalogů. S rozhodnutím o typu katalogu je spojeno rozhodnutí o rozsahu, kvalitě a zpracovateli reportingu. Kvalitní reporting vytváří předpoklady k řízení – optimalizaci poptávky, současně přináší důležitý nástroj pro vyjednávání s dodavateli a může také pomoci eliminovat některé schvalovací procesy.

Spouštíme katalog! #3 Volba typu katalogu

Před zahájením implementace procesu katalogového nákupu, musíme učinit několik důležitých rozhodnutí. Jedním z nejdůležitějších je, jaký typ katalogu zvolit.

Spouštíme katalog! #2 Analýza historického spendu

Před zahájením implementace procesu katalogového nákupu, musíme učinit několik důležitých rozhodnutí. Jedním z nich je, které konkrétní nákupní položky katalogizovat. Jak takové položky identifikuji, jak bychom s nimi měli dále pracovat, případně co musíme udělat proto, aby byly katalogizovatelné. Budeme sdílet postupy, které používáme v naší praxi, problémy, na které narážíme a jak je řešíme.

Spouštíme katalog! #1 Co katalogizovat

Před zahájením implementace procesu katalogového nákupu, musíme učinit několik důležitých rozhodnutí. Jedním z nich je, na které nákupní kategorie se zaměřit a proč. Jaká kritéria by měly nákupní položky splňovat a co naopak, pro katalogizaci, není vhodné a proč. Budeme sdílet pozitivní zkušenosti i momenty, kdy jsme narazili. Nakonec si řekneme, zda vůbec existuje proces […]